LDF: Glæde over nye midler til nedrivningspuljen i 2014-2015

[Vækstplan – LDF] Der var glæde i Landdistrikternes Fællesråd tirsdag den 26. februar på vegne af landdistrikterne. Det er nemlig offentliggjort, at regeringen vil afsætte en ny pulje på kr. 400 mio. til nedrivning eller renovering af fældefærdige boliger.

Puljen eksisterede på Finansloven i 2010 og 2011, men blev ikke videreført. Nu kommer puljen i gang igen og denne gang til fordel for alle kommuner. Dog er indsatsten fortsat rettet mod det åbne land og landsbyerne under en vis størrelse. Samtidig er kravet til kommunal medfinansiering skærpet yderligere, så de skal lægge 40 % oveni puljemidlerne på kr. 200 mio. hvert af årene.

Landdistrikternes Fællesråd har i mange omgange de seneste 2 år påpeget nødvendigheden af nedrivningspuljen.

– Det er godt, at man kan fortsætte indsatsen med at få boligligene væk fra det åbne land og i landsbyerne. Det er også godt, at ordningen udvides til at gælde i alle kommuner, udtaler Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd og fortsætter: – Det her vil give et redskab til at fjerne de ”rådne tænder”, som holder mange landsbyer i en gidselsituation. Vi vil se landsbyer blomstre op, når de dårligste huse kommer væk.

Puljen kan også bruges til renovering af dårlige boliger, hvor det giver mening, og den del af puljen kan være med til at sikre kulturmiljøer og historiske byggestile.

Landdistrikternes Fællesråd er blevet interviewet til adskillige medier om nedrivningspuljen.
Læs nogle af artiklerne her:
Vækstplan giver plads til nedrivning (P4 Nordjylland)
Regeringen vil redde nedslidte udkantszoner (Kristeligt Dagblad)
400 mio. kr. nedrivningaf faldefærdige ejendomme (Byggeplads.dk)

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.