LDF glad for samråd om sagsbehandlingstid på LAG-ansøgninger

[LDF] Landdistrikts- og fødevareministeren er blevet kaldt i samråd af oppositionen om den lange sagsbehandlingstid på LAG-ansøgninger. Landdistrikternes Fællesråd er meget tilfredse med samrådsindkaldelsen, og mener det er på høje tid, der sker noget i sagen.

Landdistrikternes Fællesråd oplever en lang række af frustrerede ildsjæle og iværksættere, der oplever, at sagsbehandlingstiden for at få tilsagn om LAG midler nu også rammer udbetalingssiden. Der er lige nu sagsbehandlingstider på op imod 4 måneder for at få penge udbetalt, man i forvejen har ventet længe på.

– Det kan simpelthen ikke være rimeligt, for er der noget, man bør påskønne er det iværksættere, der vil lave virksomheder og gode levevilkår i landdistrikter. Som sagsbehandlingstiden er lige nu, kvæler den simpelthen lysten hos dem, der ellers skaber arbejdspladser og spirende erhverv i landdistrikterne, som vi har så meget brug for, udtaler formand for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard.

Over 1.000 ubehandlede sager
Proceduren er sådan, at ansøger får et tilsagn fra den lokale LAG bestyrelse, men vedkommende er først endelig sikker på ”sine penge”, når det officielle tilsagn fra NaturErhverv foreligger. Lige nu der en sagsbehandlingstid på ca. 5 måneder. Når ansøger så langt om længe har fået tilsagn, kan der søges om udbetaling, og her er sagsbehandlingstiden som nævnt oppe på 4 måneder.

– Et er, at LAG-midlerne er bagudbetalt. Noget andet er, at man skal vente 3-4 måneder på udbetaling, også selvom udbetalingsanmodningen er revideret af en registreret eller statsautoriseret revisor. Det undrer rigtig mange og er svært for dem at leve med, udtaler Steffen Damsgaard, der er spændt på ministrenes svar til samrådet.

Der har lige været møde hos LAG’ens koordinationsudvalg, og her blev det oplyst, at der pt. er 1.000 ubehandlede sager. Oven i det kommer, at de lokale LAG´er indstiller hele 2013-budgetrammen inden den 30. juni 2013. Dermed kan man forvente endnu højere bunker af sager i styrelsen.

Læs også:
Åbent samråd om sagsbehandling af ansøgninger om LAG

 

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.

Et svar til LDF glad for samråd om sagsbehandlingstid på LAG-ansøgninger

  1. Gunnar Landtved skriver:

    Undertegnede støtter helt Steffens Damsgårds udtalelser.
    Dette har vi drøftet til på L.A.G. årlige årsmøde.
    Gunnar Landtved

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *