Landsbyer mister plejehjem på stribe

[Jyllands-Posten] Afstanden mellem plejehjem på landet vokser og vokser. De lokale plejehjem rundt om i landsbyerne lukker i stigende grad, skriver Jyllands-Posten torsdag. 

– Det er en stærk tendens, og nedlæggelserne sker i rasende fart, lyder vurderingen fra Margrethe Kähler, jurist og seniorpolitisk konsulent i Ældresagen, over for avisen. En væsentlig oversag er bl.a., at små plejehjem med plads til 10-12 ældre er for dyre i drift, hvilket resulterer i en lukning. 

5000 plejehjemspladser nedlagt
I Kommunernes Landsforening (KL), fortæller konsulent i ældrekontoret Flemming Hansen, at der omkring kommunalreformen i 2007 blev nedlagt færre plejehjem, fordi de nye, sammenlagte kommuner skulle danne sig et overblik over kapaciteten.

 – Men nu er der bevægelse igen, og den går i retning af, at de gamle plejehjem i landsbyerne forsvinder og erstattes af større ældrecentre inde i byerne, siger Flemming Hansen til Jyllands-Posten.

Intet mindre end 5000 plejehjemspladser er blevet nedlagt i kommunerne siden 2007. Det er oftest plejehjem i landsbyer, med plads til 8-12 ældre, som nedlægges.

 

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.