Landdistriktspuljen: Turisme og sundhed i fokus for forsøgsprojekter

[MBBL] Turisme, oplevelsesøkonomi og sundhed er hovedtemaerne, når Landdistriktspuljens midler til forsøgsprojekter i landdistrikterne og de små ø-samfund i 2014 skal fordeles. Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter opfordrer derfor ildsjæle landet over til at søge støtte til projekter, der kan gavne udviklingen i de danske landdistrikter.

Landdistriktspuljen giver støtte til forsøgsprojekter, der skal fremme service, levevilkår, bosætning samt lokale kultur- og fritidsaktiviteter i landdistrikterne samt de små ø-samfund. I den forbindelse er turisme, oplevelsesøkonomi og sundhed i landdistrikterne blevet valgt som særligt prioriterede emner, når støttemidlerne for 2014 skal fordeles.

– Turisme og oplevelser skaber vækst og udvikling på landet. Alene kystturismen omsætter for 40 milliarder om året, og kan vi styrke turismen og højne kvaliteten igennem nye ideer, kan vi øge beskæftigelsen og skabe vækst. Jeg håber, at satsningen på disse temaer vil inspirere landets ildsjæle til nyskabende projekter, som kan styrke turismen i vore naturskønne landdistrikter, siger Carsten Hansen, minister for by, bolig og landdistrikter.

Blandt sidste års støttede projekter var eksempelvis en app, som skal gøre det nemmere for turister at finde attraktioner på landet, flere projekter som skal bidrage til en synliggørelse af de lokale fødevareproducenter, samt en friluftsdatabase, der skal give et samlet overblik over maritime friluftsoplevelse i hele Det Sydfynske Øhav.

På finanslovsforslaget for 2014 er der afsat 22,2 mio. kr. til Landdistriktspuljen i Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter. En del af midlerne anvendes til forsøgsprojekter, og det er nu muligt at søge om disse. Ansøgningsfristen for støtte til forsøgsprojekter i 2014 er fredag den 13. december 2013, kl. 12.00.

Læs mere om Landdistriktspuljens forsøgsmidler

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.