Landdistriktspris til folkene bag Vestervig Byfornyelse og Humlum Fiskerileje og camping

[MBBL] Det var to glade vindere af årets landdistriktspris, der torsdag aften blev afsløret til landdistriktskonferencen i Sæby. Her overrakte landdistriktsminister Carsten Hansen prisen, der blev uddelt i to kategorier til hhv. årets ildsjæl og årets iværksætter.

Årets ildsjæl gik til Bjarne Nielsen, der er formand for Vestervig Byfornyelse Aps. Bjarne Nielsen har i en årrække stået i spidsen for en markant udvikling af landsbyen Vestervig i Thy, som har gennemgået en massiv fysisk forandring, drevet med udgangspunkt i borgernes egne initiativer.

Årets Iværksætter gik til ægteparret Rikke og Lasse Lützen-Laursen, som på få år har skabt arbejdspladser og trukket tusinder af besøgende til Humlum Fiskerleje og Camping. Parret har tredoblet besøgsantallet til campingpladsen og står i dag for en tredjedel af alle betalende overnatninger i Struer Kommune.

– Jeg er glad for at kunne overrække prisen til disse fantastiske mennesker, der beviser, at man med hårdt arbejde og gode ideer kan skabe udvikling og vækst i vores landdistrikter. De – og de andre nominerede – viser med al tydelighed, at den vigtigste faktor for udviklingen på landet er det lokale initiativ, siger Carsten Hansen, der præsenterede de to vindere på Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikters årlige landdistriktskonference, som i år blev afholdt i Sæby.

Hele byen der får prisen
Det var tydeligt stolte vindere, der trådte op på scenen for at modtage prisen og det medfølgende bifald.

– Jeg har den holdning, at det er hele byen, der får den her pris. Jeg kan næsten ikke sige, hvor stolt jeg er og hvor meget det betyder for mig og Vestervig med den her anerkendelse, sagde Bjarne Nielsen. – Jeg er super glad. Det viser, at vi gør noget rigtig og det giver mig endnu mere lyst til at gøre noget for lokalsamfundet. Prisen viser, at der er nogle, der lægger mærke til vores arbejde,” sagde Rikke Lützen Laursen.

Vinderne fik overrakt en bronzefigur – en stranddapper, som er en lokal fugl – støbt i sand af den nordjyske kunstner, Lars Stender.

De nominerede til prisen var i år: 

Årets ildsjæl
Til prisen som årets ildsjæl nominerede dommerkomiteen følgende kandidater:
• Einar Trige er direktør for Cirkusfabrikken på Salling nord for Skive
• Bjarne Nielsen er formand for Vestervig Byfornyelse Aps. – Vinder
• Henrik Willadsen, afdelingschef for By og Landsbyudvikling i Skive Kommune

Årets iværksætter
Til prisen som årets iværksætter nominerede dommerkomiteen følgende kandidater:
• Rikke og Lasse Lützen-Laursen, Humlum Fiskerleje og Camping , Struer – Vinder
• Embassy of Lolland-Falster, København
• Anders og Lars Ulrich, Gorilla Park, Svendborg

Om landdistriktsprisen
Landdistriktsprisen blev uddelt for første gang i 2012. Formålet med prisen er at hylde de personer og succeshistorier, som har gjort en forskel i landdistrikterne. Prisen skal motivere alle, der arbejder for fremgang i landdistrikterne, og den er samtidig et udstillingsvindue for vellykkede projekter og gavnlige aktiviteter, som kan inspirere andre til at gøre en indsats.

I år blev prisen uddelt i forbindelse med ministeriets landdistriktskonference d. 11-12. april.

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.