Landdistrikternes Dag har sat gang i debatten

[LDF] – Det er paradoksalt, at vi i et lille land som Danmark, skal tale om yderområder, når det tager to til tre timer at fragte sig rundt i landet. Hvis vi skal have et land som økonomisk og socialt er i balance, så bliver vi nødt til at hjælpe hinanden og få gang i udviklingen af hele landet, udtalte Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl til DR torsdag formiddag. Her deltog han i et længere interview med Poul Friis i anledning af de konkrete forslag, han kom med til Landdistrikternes Dag den 24. oktober 2012.

Kristian Thulesen Dahl foreslog bl.a., at man skal flytte flere statslige arbejdspladser til yderkommuner og landkommuner, at nedrivningspuljen til faldefærdige huse bliver genindført, og at den kommunale udligning skal forbedres.

Hør indslaget Udflyt arbejdspladser – og hjælp yderområderne (51 min.) her.

Vil sikre bredbånd til yderområder
Som optakt til Landdistrikternes Dag kom Kristian Thulesen Dahl, i en artikel i Nordjyske Stiftstidende, med budskabet om, at Dansk Folkeparti vil være med til at finde offentlige midler til at sikre bredbånd til de områder, der ikke er interessante for de private udbydere. Som det også fremgik af diskussionerne på Landdistrikternes Dag, står det i modsætning til regeringen og Venstres planer på området. De ønsker, at det skal ske på markedsvilkår.

Frihed skal skabe udvikling i yderområder
I et væld af lokale og regionale aviser har minister for by, bolig og landdistrikter Carsten Hansen forud for Landdistrikternes Dag været ude med budskabet om, at planloven skal ændres, så yderområderne får frihed til at skabe udvikling, og at kommuner skal have bedre redskaber til at rive faldefærdige huse ned og komme de kyniske boligspekulanter til livs.

Læs artiklen: Frihed skal skabe udvikling i yderområder 

Læs også: Nu er det alvor for landdistrikter (DR)    

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.