Land- og yderkommuner står til at få flere penge

[Ministeriet for By, Bolig og Landdsitrikter] Regeringen præsenterer i dag et forslag til en ny udligningsordning mellem kommunerne. Carsten Hansen, minister for by, bolig og landdistrikter, kalder justeringen af ordningen mere fair.

En række land- og yderkommuner står til at få flere penge de kommende år, hvis regeringens forslag til en ny kommunal udligningsordning bliver en realitet.

Regeringen lægger således op til at omfordele yderligere ca. 569 mio. kr. fra by- til landkommuner. Det er bl.a. kommuner som Lolland og Langeland, der i fremtiden vil få flere midler.

“Justeringen af udligningsordningen viser, at regeringen prioriterer landdistrikterne. Flere af de landkommuner, som slås med sociale udfordringer og har vanskeligt ved at få økonomien til at hænge sammen i dag, får en håndsrækning fra de mere velstillede kommuner med den nye udligningsordning. Eksempelvis får Lolland tilført cirka 80 mio. kr. og Langeland 23 mio. kr. yderligere. Så alt i alt får vi en mere retfærdig og fair omfordeling mellem by- og landkommunerne”, siger Carsten Hansen.

Ministeren er opmærksom på, at justeringen af ordningen ikke er lige populær i alle kommuner, men han finder justeringen nødvendig:

“Jeg ønsker et Danmark, der hænger sammen. Og justeringen af udligningsordningen mellem kommunerne er med til at kompensere for de forskellige udfordringer, som kommunerne har. Den retter op på nogle skævheder, og derved er justeringen med til at understøtte et helt Danmark, hvor vi er solidariske med hinanden. Et Danmark, hvor både land og by trives og udvikles – ikke på bekostning af hinanden, men sammen”, forklarer Carsten Hansen.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.