LAG’ens dag den 30. september 2012

Oplev spændende projekter i de danske landdistrikter og fiskeriområder den 30. september 2012. Her holder en stribe projekter, som er støttet af lokale aktionsgrupper (LAG), over hele landet åbent hus, og alle er velkomne.

Den 30. september 2012 kan du opleve, hvad der sker i de danske landdistrikter og fiskeriområder.  Rundt om i hele landet kan du opleve spændende aktiviteter, hvor projekter støttet af de lokale aktionsgrupper holder åbent hus. Nogle giver et blik ind i det daglige arbejde, andre laver helt særlige aktiviteter denne dag.

Et væld af aktiviteter
Listen er mangfoldig. Lige fra forsamlingshuse, museer, virksomheder og adventure-parker. Aktiviteterne er lige så forskellige, lige fra smagsprøver på lokale fødevarer  til musik, rundvisninger og meget mere.

Fælles for aktiviteterne er, at de foregår i forbindelse med projekter, der er gennemført med støtte fra lokale aktionsgrupper. En lokal aktionsgruppe er en forening, der formidler tilskud fra EU og staten til lokal udvikling. Ordningen er en del af EU’s landdistriktsprogram og fiskeriudviklingsprogram.

Formålet er at vise, der sker noget på landet og i fiskeriområderne og vise, hvad EU pengene også går til. Du vil også kunne høre om tilskudsmulighederne, hvis du har en idé, men mangler tilskud til finansieringen.

Stort program i Svendborg
I Svendborg Kommune har  LAG’en besluttet at lave en spændende dag med flere aktiviteter, og i den forbindelse har man valgt Gorillapark i Stenstrup som ’centrum’. Arrangementet vil blive åbnet af borgmester Curt Sørensen.

På dagen holder Gorillapark åben til halv pris, og mange af de projekter, som LAG Svendborg har givet tilskud til, deltager i arrangementet. Ikke mindst Aluphone, som  deltog i dette års Olympiske Lege ifm. åbningsarrangementet med deres nyudviklede instrument.

Udover forskellige udstillinger og muligheden for at klatre i Gorilla Park, vil der også være mulighed for ture i hestevogn, workshop med Gymnastikhuset, trækture på islandske heste og der vil selvfølgelig være noget til maven og ganen – leveret at nogle af projekterne, som har fået tilskud via LAG Svendborg. Der vil også  foregå aktiviteter i Skårup og Vester Skerninge.

Læs mere og se programmet på LAG Svendborgs hjemmeside: LAG’en dag i Svendborg Kommune

 

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.