LAG-projekter skaber flere arbejdspladser end ventet

[Ringkøbing-Skjern Kommune] Den lokale aktionsgruppe, LAG, i Ringkøbing-Skjern Kommune er særdeles aktive med at støtte lokale projekter. Og det betaler sig.

– Vi er nok et af de bedste eksempler på, at man ved at give penge til de rigtige projekter, kan skabe både vækst og udvikling i landdistrikter. Det er en stor tilfredsstillelse, at vi kan se, at lokal virkekraft og målrettede støttemidlerne skaber fremdrift, siger formand for LAG Ringkøbing Skjern, Jørgen S. Madsen.

36 afsluttede projekter 
LAG’en har arbejdet i godt fem år. I den periode er der afsluttet i alt 36 projekter, der har fået et samlet støttebeløb på 5.954.524 kroner. De 36 projekter har dog genereret en samlet investering på 35.562.738 kroner, og det betyder, at for hver gang LAG’en har tilført én krone til et projekt, har det givet en investering på 6 kroner.

 – Det er imponerende, og viser den værdi LAG-midlerne har for kommunens lokalområder. En stor del af forklaringen er uden tvivl det kendskab og den forståelse LAG’ens medlemmer har for kommunen. Det værdsætter vi højt, siger borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune, Iver Enevoldsen, med henvisning til, at LAG’ens midler uddeles af en bestyrelse sammensat af nøglepersoner i kommunen. 

Op imod 50 nye arbejdspladser
Det er dog langtfra kun investeringer, støttekronerne fra LAG’en generer. I løbet af de sidste fem år har de færdige projekter skabt ikke mindre end 28 nye arbejdspladser. Og da de afsluttede projekter kun svarer til 38 procent af den samlede projektportefølje, og det samlede mål lyder på at skabe 50 arbejdspladser, må det betragtes som en succes.

 – Det er naturligvis foreløbige tal. Men hvis de resterende projekter ved deres afslutning har skabt samme andel af arbejdspladser, så kan vi forvente, at der i den nuværende programperiode bliver skabt 75 arbejdspladser bare i Ringkøbing-Skjern Kommune, siger Jørgen S. Madsen.

På linje med Landdistrikternes Fællesråd
Regeringen er lige nu i færd med at diskutere, hvordan fremtidens LAG skal skrues sammen i forhold til den nye programperiode, der går fra 2014 til 2020.

 – Jeg vil på linje med Landdistrikternes Fællesråd opfordre til, at man bevarer den nære lokale model, der udgør grundstenen i fordelingen af LAG-midlerne i dag. Vi kan se den store effekt, det har i Ringkøbing-Skjern Kommune, hvor det har dannet grundlag for vækst og udvikling i kommunens landdistrikter, siger Iver Enevoldsen.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.