Kystbyerne klipper kobberet

Den 5. december kl. 16.00 fejrer Kystbyerne – Mou, Egense og Dokkedal i Aalborg Kommune, at udkantskræfter er stærkere end markedskræfter. På trods af manglende politisk opbakning på alle niveauer er det lykkedes kystbyerne ved en stærk fælles indsats at få bragt fiberbredbånd til området. Det har taget 3-4 år, men det er lykkes.

Der er ingen tvivl om, at det vil medføre forandringer for kystbyernes dagligdag på mange områder, ligesom det vil ruste dem til en fremtid, der bliver mere og mere digital. Området vil fremover være mere attraktivt som bosætningsområde og for erhvervslivet.

Sidstnævnte har gjort en stor indsats for at presse på. 15 lokale erhvervsdrivende har f.eks. sponsoreret hver kr. 1000,- til omdeling af tilmeldinger til fiberen og til en Ipad, der vil blive trukket lod om; overrækkelsen vil finde sted ved indvielsen 5. dec 2012.

Borgere og prominente gæster
Der vil være en del gæster, der kommer og fejrer resultatet med os. Ud over en masse lokale borgere kommer Bjarne Laustsen (S), MF og medlem af folketingets landdistriktsudvalg, Himmerlands Elforsyning, der har arbejdet sammen med kystbyerne om projektet, Christian Korsgaard, der er lokal kommunalpolitiker og Center for Netværksplanlægning – AAU, der i flere år har haft fokus på bredbåndsudviklingen bl.a. i Kystbyerne og har bistået med teknisk sparring. Endelig vil der også være repræsentanter for det lokale erhvervsliv, der vil overrække den udloddede Ipad til den heldige vinder.

Af Jørgen Folkvang, formand for LAK og medlem af Landdistrikternes Fællesråd

 

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.