Kommunernes Landsforening kræver at staten sikrer bredbånd i hele landet

[CEDI] Det er ikke kun landets borgmestre og regionsrådsformænd, der vil have staten til at få rullet bredbånd ud til hele landet. Nu kræver Kommunernes Landsforening (KL) også, at staten bør påtage sig ansvaret for at sikre den digitale infrastruktur. Det skriver videnscrentet CEDI.   

KL opfordrer regeringen til at tage større lederskab. Udrulningen og dækningen af fibernet er nemlig så utilstrækkeligt, at det på sigt truer velfærden, fordi flere velfærdsopgaver i dag foregår gennem internettet – fx telemedicinske behandlinger. Samtidig går mangelfuld dækning og hastighed ud over virksomheder og landbrug, som direkte kan måles i vækst.

– Regeringen fremlagde sammen med Danske Regioner og KL i sidste uge nogle ambitiøse mål for den digitale velfærdsteknologi. Men hvis borgere skal have konsultationer med lægen over internettet, og hvis borgerne skal have effektiv sårbehandling i eget hjem via videoteknologi efter sin udskrivelse fra hospitalet, kræver det, at der er tilstrækkeligt bredbåndsdækning, siger Jacob Bundsgaard, formand for KL’s Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalg.

Urealistisk at overlade det til markedet
Regeringen fremlagde i marts et udspil til bedre dækning. Her er målet, at alle danske husstande og virksomheder i 2020 minimum skal have adgang 100 M/bit forbindelse i 2020. KL mener, målet er urealistisk, hvis man blot overlader det til markedet.

– Man lader markedet styre, hvor fibernettet graves ned og gøres tilgængeligt for kunderne, og det betyder, at især tyndt befolkede områder hægtes af, men også i byerne bruger man kobberledninger i stedet for fiber. Vi kan ikke leve op til vores mål om digital velfærd, hvis teknologien ikke understøtter de midler, vi vil bruge, siger Jacob Bundsgaard. 

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.