LDF glade for kommuner nu kan gøre helårshuse til fritidsboliger

[MBBL] Tirsdag blev regeringens lovforslag om de såkaldte flexboliger vedtaget i Folketinget. Det betyder, at helårshuse, med tilladelse fra kommunen, kan bruges som fritidsboliger. Dermed bliver huse på landet lettere at sælge, og fx børnefamilier fra byerne får nemmere ved at få en billig fritidsbolig.

Reglerne om helårsbolig har hidtil fraholdt mange interesserede købere i at investere i gode huse både i en række kystlandsbyer og i andre naturskønne landsbyer, og Landdistrikterns Fællesråds formand, Steffen Damsgaard tror på, at den nye lov vil bane vejen for salg af husene.

– Landdistrikternes Fællesråd har arbejdet for forslaget og er glade for, det nu er vedtaget. Vi tror, at mange af husene vil blive opkøbt og gjort i stand. Med den genindførte BoligJobordning er der nu også mulighed for at få håndværkerfradrag for renovering, og det tror vi kan være med til at øge efterspørgslen efter flexboliger og dermed medvirke til at skabe arbejdspladser, udtaler Steffen Damsgaard.

Kan flytte ind permanent når som helst
I modsætning til et egentligt fritidshus har ejere af en flexbolig ret til når som helst at flytte permanent ind i huset, hvis de på et tidspunkt får lyst til det. Som ejer af en flexbolig kan man også anvende huset som fritidshus, mens man sætter det i stand og indretter det til senere helårsbeboelse. Det kan være en hensigtsmæssig løsning, hvis man senere vil nyde sit otium på landet, men endnu har en karriere, der skal passes.

– Flexboliger er en god måde at prøve livet på landet af, inden man hiver teltpløkkerne helt op. Så kan de mange, der overvejer at bosætte sig i yderområderne, få en forsmag på livet derude, uden man er tvunget til at sælge sin gamle bolig med det samme, siger Carsten Hansen.

Om den nye flexboligordning
De nye regler betyder, at husejere kan søge kommunen om at få lov til at bruge et helårshus som flexbolig – og som derfor ikke er bundet af bopælspligt. Tilladelsen er personlig og kommende ejere skal derfor også søge kommunen om tilladelse. Interesserede huskøbere kan dog allerede, inden de beslutter sig for at købe en bestemt bolig, anmode kommunen om at tilkendegive, om den på ny vil tillade anvendelse som flexbolig. Og derfor kan det indgå i ens overvejelser, inden man beslutter sig for at købe.

 Reglerne om flexboliger træder i kraft 1. maj 2013.

 

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.