Kom til De Frivilliges Dag den 9. marts – åben for tilmelding

[LDF] Lørdag den 9. marts holder Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter og Landdistrikternes Fællesråd en spændende temadag for de mange frivillige, der arbejder i lokalråd, borgerforeninger og landsbyforeninger med udvikling af deres landsby.

Temadagen finder sted i Vorbasse Fritidscenter fra kl. 9.30 til 15.30. Lidt senere kommer der en lignende dag på Sjælland. Programmet er næsten færdigt og byder på meget forskelligt. Efter morgenbuffet og velkomst ved Ministeriet, vil formanden for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard, komme med en lille introduktion til dagen.

Hvad betyder de frivillige i landsbyen
Så er det deltagernes tur til at arbejde. Konsulent Bent Nicolajsen fra Rødding vil, sammen med jer og ved hjælp af ca. 300 billeder, få belyst, hvad de frivillige betyder for landsbyen.

Så har vi bedt tre ildsjæle fra hver sit område komme og præsentere os for et projekt fra deres landsby. Der vil bl.a. være noget om landsbypedeller og en helt ny model, de er i gang med at søsætte i Tønder kommune. Vi kommer også til at høre om et filmprojekt fra Fåborg-Midtfyns kommune, hvor unge på tværs af skoler har været inddraget.

I Vorbasse har de arbejdet gennem to år med et projekt, de har kaldt fremtidens frivillige. De har lavet en interaktiv udstilling, som de også havde med på Christiansborg til Landdistrikternes dag. Den vil de præsentere for os.

Efter frokost vil der være en lille runde om, hvornår det giver energi at være frivillig, og hvornår det tager energi at være frivillig. Så er der spændende workshop bl.a. om, hvordan vi kan udnytte de frivillige ressourcer bedre, hvor grænsen går for frivillighed, og hvad de frivillige betyder for landsbyerne.

Meld dig til allerede nu
Programmet er næsten færdigt og vil kunne ses på www.landdistrikterne.dk om få dage. Deltagergebyret bliver på 150 kr. til forplejning. Tilmelding kan allerede nu ske på vores online tilmeldingsmodul. I kan også sende en mail til KB@landdistrikterne.dk

Vi glæder os til at se jer i Vorbasse Fritidscenter!

Ministeriet for by, Bolig og Landdistrikter Landdistrikternes Fællesråd

 

 

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.