Jyske yder- og landkommuner er bedst til uddannelse

[JydskeVestkysten] Jyske unge viser sig at være bedst, når det gælder uddannelse. De er nemlig bedre til at opnå en ungdomsuddannelse efter folkeskolen, hvorimod Københavns kommuner er dårligst. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik, skriver JydskeVestkysten.

Kun 82 procent af eleverne, der går i 9. klasse fra Frederiksbergs Kommune, får en ungdomsuddannelse, sammenlignet med en tilsvarende klasse fra Ringkøbing-Skjern Kommune, hvor tallet er 90 procent.

Yderområder hæmmer ikke de unge
Det understreger, at opvæksten og livet i en yder- og landkommune ikke står i vejen for en høj uddannelse i fremtiden, vurderer Kommunernes Landsforening (KL)

– Fordi man kommer fra en kommune i det, der kaldes Udkantsdanmark, så kan man sagtens klare sig godt og gennemføre en ungdomsuddannelse, udtaler Jan Bauditz, chefkonsulent i uddannelse hos KL, til Jydske Vestkysten.

Årsagen til denne udvikling i de vestjyske kommuner tør han dog ikke komme med et konkret svar på.

Nogle yderkommuner halter efter
Alle yderkommuner ligger dog ikke bedre placeret end de stor københavnske kommuner. Området omkring Vestsjælland samt Lolland og Bornholm, halter efter med hensyn til at sende skolelever videre på ungdomsuddannelser.

Uddannelse prioriteres højt, og kommunerne arbejder målrettet på at dygtiggøre skoleeleverne og få dem videre ud i uddannelsessystemet, lover Jan Bauditz.

– Det går den rigtige vej i kommunerne, og jeg ved, at uddannelsesområdet har meget stort fokus, udtaler han til JydskeVestkysten.

Lang vej til fremtidigt uddannelsesmål
89,6 procent af de unge på landsplan får en ungdomsuddannelse, mens kun 53,6 procent af de unge kommer videre, og får en videregående uddannelse, viser tal fra Danmarks Statistik.

Det er langt fra de politiske målsætninger om, at 95 procent af ungdomsårgangen i 2015 får en ungdomsuddannelse, og at 60 procent af de unge i 2020 gennemfører en videregående uddannelse.

 

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.