Ingen bredbåndsfradrag på vej til de danske yderområder

[LDF] I sidste uge fik vi nyheden om, at EU har besluttet at droppe en pulje på 50 mia. kr., der var øremærket til at udbrede hurtig bredbånd i Europas tyndtbefolkede yderområder.

I denne uge fremgår det så, at Dansk Folkepartis forslag om at give fradrag for etablering af højhastigheds-internet er blevet skudt ned i Folketinget. Det var udelukkende Liberal Alliance, der bakkede op om forslaget.

Regeringen begrundede bl.a. afvisningen med, at forslaget var ufinansieret, og inden længe barsler den selv med en plan for at fremskynde udbredelsen af højhastighedsinternet.

Markedskræfterne kan ikke klare det alene
Regeringen ønsker en markedsbaseret tilgang til udbredelse af højhastighedsinternet i hele landet, men Landdistrikternes Fællesråd tror ikke på, at markedskræfterne kan klare det alene.

Det vil være oplagt at se på andre støttemuligheder, eventuelt i form af de midler, som kommer fra EU’s regionalstøtte fra 2014-2020. EU-Kommissionen har i sit oplæg til Danmark dog ikke lagt op til, at det skal være en del af det danske program for regionalstøtte at få midler til digital infrastruktur.

Af Kommissionens oplæg fremgår bl.a., at der skal gives støtte til produktivitet og konkurrenceevne skal forbedres gennem innovation og udvikling af virksomheder. Det skal ske ved:

• Rammebetingelserne for at skabe vækst skal forbedres og det samme skal vækstbetingelserne for SMV’er.
• Styrker og potentialer for forskning og innovation skal udnyttes.
• Styrkelse af rammebetingelser for klyngeudvikling og vidensoverførsel.

Der står ikke noget om, at Danmark skal kunne bruge midler på den regionale udvikling af digital infrastruktur, selvom det virker oplagt i forhold til at forbedre den regionale erhvervsudvikling.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.