Inddrager borgerne i områdefornyelse af Grenaa midtby

[Norddjurs Kommune] Norddjurs Kommune har lagt billet ind på statslige midler til områdefornyelse i Grenaa midtby. Der er reserveret 5 mio. kr. fra statens side, som kan udbetales, når kommunen har udarbejdet et program for, hvilke tiltag der skal sættes i værk og under forudsætning af, at kommunen selv lægger 10 mio. kr. oveni.

Kommunalbestyrelsen har allerede vedtaget, at der kan bruges 10 mio. kr. over en 5-årig periode, og i foråret 2014 skal programmet indsendes til godkendelse hos Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter. Pengene kan bruges til at forny gader, veje, torve og pladser og til at sætte sociale eller kulturelle aktiviteter i gang.

Nu starter derfor en proces med titlen ”Grenaa – den levende by”, hvor der lægges program for hvilke initiativer, der skal prioriteres.

I dialog med borgerne
– Som kommunens største by har Grenaa en vigtig rolle i forhold til at fastholde og tiltrække borgere og erhverv til kommunen. Det er derfor vigtigt, at byen fremstår attraktiv og interessant. Vi inviterer i den kommende tid borgere og erhvervsliv i Grenaa til at pege på de steder, og de aktiviteter, der skal have et løft, lyder det fra Lars Møller, formand for udvalget for kultur og udvikling.

Konkret åbner DialogCaféen ”Grenaa – den levende by” i det gamle rådhus på Torvet i Grenaa 3. og 4. december. Her kan alle komme og bidrage med ideer og stille spørgsmål til processen til kommunens planlægningsmedarbejdere. På programmet er også 6 ”kvik-debat-arrangementer” mellem politikere, borgere og erhvervsliv.

I forbindelse med DialogCafé-dagene åbner også en særlig hjemmeside, hvor man kan læse mere om planer og ideer, og hvor man aktivt kan give sine ideer til kende og sætte dem ind på bykort på det sted, man mener, der skal ske noget.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.