I dag er Bornholm centrum – Folkemødet er i gang!

[Folkemøde] Så er Folkemødet i gang. Vanen tro bød Bornholms borgmester Winnie Grossbøll velkommen til de mange deltagere på Cirkuspladsen i havnebyen Allinge. 

Og igen i år kunne hun fortælle, at Folkemødet er blevet dobbelt så stort som sidste år. Over 1300 arrangementer venter de mere end 60.000 deltagere, som de næste fire dage vil diskutere de vigtige samfundsforhold med landets politikere, interesseorganisationer og foreninger. 

– På kort tid har vi opbygget dansk tradition med bornholmsk accent, sagde borgmesteren, der samtidig forsikrede, at man har oppet sig i forhold til den kritik, man fik sidste år omkring transport, internet og mad.

Winnie Grosbøll brugte ellers velkomsttalen til at tale om kanter – om udkant – og om det at have kant mod hinanden. 

Fokus på debat om udkanter
-Når jeg står her i dag på Cirkuspladsen i Allinge og kigger ud over jer alle sammen, er det lidt svært at forholde sig til, at Bornholm i mange andre sammenhænge bliver betegnet som en udkant. Lige nu føler jeg faktisk, at Bornholm er centrum. Det understreger måske blot, at hvad der er udkant og hvad der er centrum er fuldstændig afhængig af, hvorfra man ser verden. På den vis er alting og ingenting jo udkant, sagde borgmesteren.

Derefter var der åbningsdebat om, hvordan vi skaber et demokrati, der er i fortsat udvikling. Til det var inviteret fire repræsentanter for de styrende instanser i Danmark: Marianne Jelved fra Folketinget, Bent Hansen fra Danske Regioner, Erik Nielsen fra Kommunernes Landsforening og Morten Messerschmidt Europaparlamentet

Herefter spillede TV2 spillede den polistiske festival i gang.

 

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.