Højhastighedsbredbånd kan skabe 6-9.000 nye jobs land- og yderkommuner

[LDF] – Den offentlige gevinst for både landdistrikterne og staten burde være et incitament nok i sig selv. Hvis vi vil have et land – et helt land – i højhastighed, så er det nødvendigt at rulle det ud, udtaler Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd, til Jyllands-Posten fredag den 21. september 2012. Anledningen er en rapport, der i dag offentliggøres på Erhvervs- og Vækstministeriets konference om “Internettet som vækstmotor”.

Rapporten er lavet af Center for digital forvaltning (CEDI), og den peger på, at udrulning af fibernet til hele landet vil betyde tusindvis af nye jobs. Rapporten anslår, at man over en femårig periode vil kunne skabe en 6.000 – 9.000 flere job og samtidig bane vejen for nye virksomheder. 

Hvis der rulles fibernet ud i landet, kan land- og yderkommunerne i højere gøre brug af  videokommunikation og telemedicin, hvorved sygehusene kan tilse patienterne over internettet. Og her er der mange penge at spare for kommunerne. Rapporten konkluderer, at der inden for velfærdsområdet årligt kan spares 200-250 mio. kr. alene i mindsket transporttid ved brug af videobaserede sundheds- og omsorgsløsninger i hjemme- og hjemmesygeplejen i land- og yderkommunerne.      

Landdistrikternes Fællesråd presser på politisk
Rapporten konkluderer altså, at kommunerne og staten har interesse i at stimulere udbredelsen af fiberbredbånd til hele landet, herunder ikke mindst de 30 landkommuner og 16 yderkommuner, som rapporten omhandler. 

Landdistrikternes Fællesråd har i flere omgange arbejdet for at skærpe landspolitikernes opmærksomhed om den enorme betydning, det har for land- og yderområderne også at komme med på den digitale motorvej. 

På Landsbyernes Dag den 17. marts 2012 havde vi bredbånd og hurtig internets betydning for bosætning og erhverv på landet som tema. Arrangementet var med deltagelse af flere folketingsmedlemmer, og på Landdistrikternes Dag den 24. oktober 2012 på Christiansborg er temaet atter på dagsordenen.

Læs CEDI’s rapport her: CEDI – Innovative veje til vækst og velfærd i land- og yderkommunerne  

På Landsbyernes Dag samlede vi en række anbefalinger for, hvordan man får hurtig internet bredt ud til alle afkroge af landet.

Se anbefalingerne her: Anbefalinger fra Landsbyernes Dag

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.

1 Response to Højhastighedsbredbånd kan skabe 6-9.000 nye jobs land- og yderkommuner

  1. Søren Hansen skriver:

    Siden Skyline gik konkurs har vi manglet hurtigt Internet. Nu ser det ud til at det lysner i det dette firma er ved at etablere hurtigt Internet på landet hos os: http://www.skywire.dk/hurtigt-internet-paa-landet/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *