Global turismevækst går uden om Danmark

[Dansk Erhverv] Samme uge, som Dansk Erhverv sender rosende ord til den nye erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) for at sætte fokus på turismen, sender de en klar opfordring til Folketingets politikere om at forbedre rammevilkårene for turismen. Det sker oven på en rapport, der viser, at den globale turisme fortsætter med at vokse markant, men udviklingen går forbi Danmark.        

En netop offentliggjort rapport fra FN’s turismeorganisation UNWTO viser, at den globale turisme i første halvår af 2013 voksede med 5,2 procent. Det er langt mere end den udvikling, vi har oplevet i Danmark, og derfor efterlyser erhvervsorganisationen Dansk Erhverv politisk handling, så vi også kan få en større andel af de mange rejsende.

– Udviklingen i den danske turisme har de seneste mange år haltet efter den globale vækst, og de nye tal fra UNWTO viser, at der er et stort potentiale, hvis vi kan blive mere attraktiv som rejsemål”, siger chefkonsulent Susanne Nordenbæk fra Dansk Erhverv.

Ønsker turismens omkostninger nedbragt
De seneste tal fra Danmarks Statistik viser, at den danske turisme kun gik frem med beskedne 0,2 procent i 2012, og for årets første halvår faldt antallet af udenlandske overnatninger ligefrem med 0,8 procent. Derfor er der ifølge Dansk Erhverv brug for, at politikerne gør en aktiv indsats for at bringe turismeerhvervenes omkostninger ned.

– Den danske turismebranche lider under det høje afgifts- og skatteniveau, som gør det meget dyrt at være turist i Danmark. Hvis vi skal koble os på den globale vækst, er vi blandt andet nødt til at få sænket energiafgifterne og på linje med vores nabolande indføre fuld momsafløftning på erhvervsrelateret overnatning og bespisning, siger Susanne Nordenbæk.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.