Fradrag for tilslutning af fiberbredbånd vil gavne udviklingen i yderområderne

[LDF] I denne uge præsenterede Dansk Folkeparti et lovforslag, som skal  gavne udbredelsen af fiberbredbånd i de yderområder, der i dag har dårlig hastighed. Landdistrikternes Fællesråd er positive over for det politiske forslag. Forslaget går ud på, at de områder, hvor der er dårligst bredbåndsdækning, skal man kunne få skattefradrag for udgiften til at grave fiberbredbånd ned på egen matrikel ind til huset.

Fiberkabler ud i de tyndtbefolkede områder
Det vil få efterspørgslen til at stige på lynhurtigt fiberbredbånd, og det vil dermed øge efterspørgslen efter tilslutning til fibernettet. Større efterspørgsel vil få fiberselskaberne til at grave fiberkabler helt ud i de tyndtbefolkede områder. Det er et rigtig godt initiativ, som vil gavne borgerne og gavne udbredelsen af lynhurtig firberbredbånd, mener Landdistrikternes Fællesråd.

Ofte tales der om, at trådløst bredbånd skal løse hele problemstillingen med hurtigt bredbånd, men det er ikke realistisk at få trådløst bredbånd, der er hurtig og stabilt nok. Til gengæld passer den trådløse teknologi godt sammen med fiberbredbånd til alle. Derfor giver det god mening at få udbygget fiberbredbånds-infrastrukturen yderligere.

Håber på politisk opbakning til forslaget
Landdistrikternes Fællesråd håber, at initiativet fra DF vil få tilslutning politisk, så endnu et lille skridt kan tages i retning af at få 100 M/bit (upstream/downstream) til alle borgere – også i yderområderne!

Læs også: DF vil have fradrag til bredbånd på landet 

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.

2 Responses to Fradrag for tilslutning af fiberbredbånd vil gavne udviklingen i yderområderne

  1. Lars skriver:

    Prøv engang at se hvad Bredbånd Nord har lavet oppe i Dronninglund de har lavet 1Gbit fibernet forbindelse til hele byen, altså 1000mbit/s i Up- og download. Se det er hurtigt!

  2. Finn Just skriver:

    Rigtig god idè. Jeg håber så det resulterer i at selskaberne kommer med et tilbud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *