Folketinget lytter

[Ringkøbing-Skjern Kommune] Erik Poulsen fra Stadil-Vedersø Sogneforening deltager onsdag den 7. november i Folketingets høring om erhvervsvirksomhed, udvikling og vækst i landdistrikterne.

Stadil-Vedersø er udvalgt, fordi de to landsbyer gennem udviklingsprojektet Landsby 2.0, der har modtaget støtte fra blandt andet LAG-midler, har formået at skabe nye virksomheder, iværksætteri og arbejdspladser i landets største landdistriktskommune, lyder det i en pressemeddelelse fra Ringkøbing-Skjern Kommune.

– Vores eksempel viser, at det er muligt at vende fraflytningen fra land til by. Ikke kun i forhold til bosætning, men også i forhold til arbejdspladser, som jo typisk er hovedårsagen til, at folk flytter til de større byer, siger Erik Poulsen.

Projekter skaber arbejdspladser
I Stadil-Vedersø er der eksempelvis konkret og indtil videre skabt fem nye kreative arbejdspladser i et tidligere andelsmejeri. Projektet er gennemført med støtte fra Region Midtjylland, LAG Ringkøbing-Skjern, Ringkøbing-Skjern Kommune samt bidrag fra både lokale borgere og virksomheder.

– Samarbejdet mellem de lokale initiativer og de tre offentlige myndigheders udviklingsstrategier har været afgørende for projektets succes. Gevinsterne er da også meget andet end nye arbejdspladser, idet vi med projektet synliggør, at et sådant kontorfælleskab midt i en landsby både styrker bosætningen og skaber liv i hele landsbyen. Det betyder meget, at vi er fem forældre, der ikke hver dag skal pendle væk fra landsbyen for at arbejde, siger Erik Poulsen.

Han vil derfor benytte lejligheden til at opfordre folketingspolitikerne til at arbejde videre med mulighederne for at udnytte både tidligere landbrugsbygninger og landsbyejendomme til nye erhvervsvirksomheder.

– For mange iværksættere vil det være både billigt og attraktivt at etablere arbejdspladserne på landet. Ikke mindst for de mikrovirksomheder, hvor en lynhurtig bredbåndsforbindelse og en god mobildækning er vigtigere for forretningens drift end placering i et erhvervs- eller industriområde, siger Erik Poulsen.

Direktør i visionsdebat
Erik Poulsen er ikke den eneste, der denne uge får chancen for at få indflydelse på folketingets dagsorden. For mens Erik Poulsen får foretræde onsdag, så deltager direktør i Ringkøbing-Skjern Kommune, Mogens Pedersen, allerede tirsdag i et møde med Udvalget for Landdistrikter og Øer.

Mødet er en høring, hvor formålet er at få belyst, hvordan opsætningen af vindmøller påvirker lokalsamfundene i landdistrikterne.

 

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.