Fibernet: Andre kan lære af Bjerndrupmodellen

[Jydske Vestkysten] Sidste forår da udbyderen af fibernet til Bjerndrup omegn gik konkurs, mistede borgerne opkoblingen til det lynhurtige fibernet. Selvom SE overtog netværket, er ledningerne stadig ikke kommet i jorden. Derfor tog lokalesamfundet initiativ og formede foreningen Bjerndrup Lokalnet. Foreningen har fået opsat en trådløs enhed, hvilket betyder, at 53 husstande nu er koblet på fibernet.

Støttes af LAG Aabenraa
Den unikke løsning har fået bestyrelsen i Bjerndrup Lokalnet til at arbejde mod en udvidelse, som bakkes op af LAG med en støtte-check på 303.000 kr.

– Det er sjældent, vi udsteder så store engangsbeløb, men projektet er nyskabende. Vi tror på, at det her kan gribe om sig og sprede sig til andre ydreområder med lange udsigter til fibernet. Det er vigtigt, at den digitale motorvej kommer til ydreområderne, hvis det skal være attraktivt at bo her, siger Karsten Gram, konsulent ved LAG Aabenraa til Jydske Vestkysten.

Opbakningen skaber glæde hos Bjerndrup Lokalnet.

– Pengene skal bruges til at etablere et basis-sendenet i den næste by, som måske kan være Røllum. Kan vi komme op på 200 tilslutninger, så vil projektet være selvkørende, fortæller bestyrelsesmedlem og tovholder på udvidelsen Hans Philip Tietje, som også er byrådsmedlem for Venstre.

Prisen for det samlede projekt, løber op i 698.000 kr. Det har fået Bjerndrup Lokalnet til at søge hjælp hos fonde og kommuner for at nå deres mål.

 

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.