DF: Kommuner skal kunne optage lån til forbedring af internet

[JP] Eksperter mener, at vejen ud af krisen er at sætte gang i det offentlige byggeri for at øge efterspørgslen. Alt sammen sker for penge, som kommunerne låner af staten. Men når det handler om lån til digital infrastruktur og bredbåndskabler, er der ikke de samme muligheder.

Ifølge loven må kommunerne ikke låne penge af staten til at højne internethastighederne og føre gode forbindelser ud til flere borgere. Dermed spænder loven ben for essentielle projekter i Danmarks yderområder, mener Dansk Folkeparti.

Positivt at kommunerne tager ansvar
IT-ordfører fra Dansk Folkeparti, Dennis Flydtkjær, har derfor spurgt indenrigsminister Margrethe Vestager (RV), om hun vil arbejde på en lovændring på det punkt.

– Det er kun positivt, at kommunerne tager et aktivt ansvar for at sikre hurtige bredbåndsforbindelser. Det kan vi rent lovgivningsmæssigt støtte ved at ændre lovgivningen,” forklarer Dennis Fyldtkjær til JP.

Ministeren har ifølge Jyllands-Posten givet et henholdende svar, men hun vil undersøge, hvordan der kan gives bedre muligheder for at fremme bredbånd. Det sker som et led i regeringens digitale udspil, hvor målet er at sikre en downloadhastighed på mindst 100 Mbit/s over hele landet.

Venter på Kommunernes Landsforening
I Ringkøbing-Skjern Kommune er en højere hastighed tiltrængt, men udbudsrunden spændte ben, da en ny bredbåndstilførsel til det vestjyske folk ville koste 68 mio. kr. Kommunen afventer nu hjælp fra Kommunernes Landsforening (KL), som venter på, at bestyrelsen får formuleret sine hovedkrav til regeringen for den nye kommuneaftale.

Dansk Folkeparti bakker op omkring en lovændring, men venter ligeledes på KL. Morten Mandø fra KLs økonomiske sekretariat påpeger samtidig på, at der er flere områder, hvor kommunerne gerne vil have indrømmelser fra regeringen, og at KL er nødt til at prioritere skarpt.

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.