Landdistrikternes Dag: Debat på Christiansborg om lånemuligheder på landet

Når Landdistrikternes Fællesråd holder Landdistrikternes Dag på Christiansborg torsdag den 24. oktober 2013 bliver det med en skarp debat mellem Realkreditforeningen, Finansrådet, folketingspolitikere og en bred repræsentation af folk i landdistrikterne.

Sagen om manglende lånemulighed på landet har været et stærkt debatteret emne i medierne, og nu bliver det også en del af debatten til Landdistrikternes Dag på Christiansborg.

Danmark er et af de lande i EU, der p.t. oplever størst flytning fra land til by. Det giver en række udfordringer i de danske landdistrikter, og situationen bliver ikke bedre af, at folk, der ønsker at købe hus og erhvervsejendom i tyndtbefolkede områder, kan opleve at få nej til at låne penge.

Det er uholdbart, og Landdistrikternes Fællesråd ønsker således at gå i dialog med den finansielle sektor om sagen. Derfor har de sat Finansrådet og Realkreditforeningen stævne til en debat om ‘Finansiering af erhverv og boliger i landdistrikter og yderområder’ til Landdistrikternes Dag. I debatten deltager bl.a. også Hans Chr. Schmidt (V), formand for Udvalget for Landdistrikter og Øer og adskillige borgere, som har deres liv og virke i landdistrikterne.

Fokus på udfordringer og muligheder i landdistrikterne
Formålet med Landdistrikternes Dag er, at borgere og interessenter fra hele landet får mulighed for at diskutere udviklingen i landdistrikter og yderområder med landets beslutningstagere. Foruden finansiering i landdistrikterne er temaerne i år ‘Turisme’ og ‘Iværksætteri og udvikling af mindre erhverv i landdistrikter og yderområder’.

Carsten Hansen (S), minister for by, bolig og landdistrikter indleder dagen med at fremlægge regeringens visioner og tiltag på landdistriktsområdet for 2013. Flere partiers landdistriktsordførere og medlemmer af Udvalget for Landdistrikter og Øer vil desuden deltage i debatterne.

Fast årlig begivenhed
Landdistrikternes Dag holdes for tredje år i træk og er ved at udvikle sig som en fast årlig begivenhed på linje med Folkemødet på Bornholm. Med 120 deltagere har der igen i år været stor tilmelding til arrangementet.

Landdistrikternes Dag har også fået stor opmærksomhed fra landspolitikerne, og i år har hele ti folketingspolitikere selv meldt sig til arrangementet. Den store interesse for arrangementet viser således behovet for at få diskuteret forholdene i landdistrikterne.

 

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.