De Samvirkende Købmænd meget begejstret for aftale om ny planlov

[DR.dk] Torsdag eftermiddag præsenterede miljøminister Ida Auken (SF) den nye aftale om ændring af planloven, og den blev taget imod med stor begejstring af direktøren for De Samvirkende Købmænd, John Wagner. Særligt begejstret er han for bestemmelsen om, at landets kommuner ikke længere må opføre butikker på over 2000 kvadratmeter som for eksempel byggemarkeder eller møbelbutikker i eller udenfor deres mellemstore byer. 

Brug for restriktioner for at bevare butikker i landdistrikter
– Det har stor, positiv betydning for det eksisterende butiksliv i købstædernes bymidter og mange mindre bysamfund, som har svært ved at bevare en attraktiv udvalgsvarehandel i tæt samspil med den eksisterende dagligvarehandel, udtaler han til DR.dk og fortsætter.

– Hvis vi skal bevare vore købstadsmiljøer og dagligvarebutikker i landdistrikterne, har vi i det hele taget brug for offensive detailhandelsbestemmelser i planloven, siger han.

Regeringen, De konservative og Enhedslisten har netop indgået forlig om forslaget til ændring af planloven. Lovforslaget sendes i høring fredag den 16. november og forventes fremsat i februar 2013.

Læs hele aftale her.

Læs mere om lovforslaget.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.