Dansk økologi storhitter i udlandet

[Fødevareministeriet] Salget af økologiske varer som mælk og kød voksede med 181 millioner kroner fra 2010 til 2011, viser dugfriske tal fra Danmarks Statistik. Eksporten af økologiske varer er firedoblet siden 2006 og nåede i 2011 1.038 millioner kroner, en stigning på 21 % alene fra 2010. Det skriver Fødevareministeriet i en pressemeddelelse. 

– Jeg er meget stolt over væksten i eksporten af dansk økologi. Det viser, at grøn omstilling kan betale sig. Trods krise i verdensøkonomien viser den positive udvikling, at det betaler sig, at vi satser massivt på økologi. Derfor sætter vi ekstra turbo på økologi-eksporten gennem midler til udvikling af nye økologiske produkter og direkte eksportfremmende initiativer, der er en del af regeringens Økologisk Handlingsplan 2020,” siger fødevareminister Mette Gjerskov.

Skal ind på det kinesiske marked
Landene i EU køber ca. 96 % af den danske eksport. Tyskland er det største aftagerland med 45 procent, mens Sverige aftog 18 procent i 2011. Som led i arbejdet med at fremme eksporten af økologiske varer uden for EU rejser fødevareministeren lørdag med Landbrug & Fødevarer til Kina for blandt andet at fremme dansk økologi i verdens folkerigeste land.

– Dansk økologi på udenlandske tallerkner betyder både nye grønne job og grøn omstilling i Danmark. Det betyder også, at vi kommer tættere på målet om at fordoble det økologiske landbrugsareal frem mod 2020. Derfor ser jeg frem til mine samtaler med både den kinesiske landbrugsminister og den kinesiske fødevaresikkerhedsminister, så den voksende kinesiske middelklasse på sigt kan få adgang til gode danske øko-varer, siger Mette Gjerskov.

 

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.