Dansk Erhvervsfremme kårer Vejen som årets Iværksætterkommune 2013

[Vejen Kommune] Det er godt at være iværksætter i Vejen Kommune, faktisk et af landets bedste steder. Det mener organisationen Dansk Erhvervsfremme, som nu har kåret Vejen Kommune som Årets Iværksætterkommune 2013. Det skyldes blandt andet en udstrakt service og gode resultater af en fokuseret indsats for iværksættere.

Bag prisen står Dansk Erhvervsfremme, og med i dommerkomiteen er repræsentanter DI, Erhvervsstyrelsen, Dansk Iværksætterforening og Fonden for Entreprenørskab.

Det var en glad og stolt borgmester, som fik overrakt prisen mandag den 18. november på virksomheden Melton i Vejen. 

– Vi prioriterer erhvervslivet højt og har sat mange initiativer i gang for at give de bedst mulige vilkår for virksomhederne. For det er virksomhederne, der skaber den vækst og de arbejdspladser, som vi har så hårdt brug for. Jeg er stolt over den anerkendelse, der ligger i, at Vejen får denne pris – det bekræfter os i, at vi er på rette vej i arbejdet med at skabe nogle gode rammevilkår for virksomhederne”, udtalte Egon Fræhr, borgmester i Vejen Kommune.

Konkrete iværksætter-initiativer
Dommerkomitéen fremhæver særligt følgende som baggrund for at tildele prisen:

  • UdviklingVejen faciliterer et generationsskiftenetværk for unge i Vejen Kommune, der er ved at overtage familiens eller chefens virksomhed, hvor de får faglige input og sparrer med hinanden om de udfordringer, som de oplever i generations- og/eller ejerskiftet.
  • UdviklingVejen arbejder målrettet med kapitalfremskaffelse til nyetablerede virksomheder.
  • Vejen Kommune er åben overfor dialog med iværksættere og har en tydelig servicekultur – fx holdt UdviklingVejen og Vejen Kommune et stort erhvervstræf den 27. august 2013 for alle iværksættere og virksomheder i Vejen Kommune.
  • UdviklingVejen har etableret en lokal mentorordning, hvor 40 erfarne erhvervsfolk fungerer som mentor for lokale iværksættere og/eller nyopstartede virksomheder.
  • Vejen Kommune prioriterer udviklingen af en iværksætterkultur i kommunen med udgangspunkt i undervisningssystemet, bl.a. med deltagelse i Danish Entrepreneurship Award 2013, hvor mere end 5000 unge fra hele landet fejrer entreprenørskab og innovation.

Vejen Kommune er medlemmer af Landdistrikternes Fællesråd.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.