Countryside Metropolis afblæst men arbejdet fortsætter

[Region Syddanmark] Sidst på eftermiddagen fredag den 24. august blev det afgjort, at Sønderborg ikke bliver europæisk kulturhovedstad i 2017. Prisen gik i stedet for til Århus, og dermed blev ideen med en “Countryside Metropolis” ikke til noget. 

Missionen med Sønderborgs ansøgning om at blive europæisk kulturhovedstad i 2017 var nemlig at skabe en ”Countryside Metropolis”. At skabe storbyens mentalitet i et landområde. Projektet skulle revitalisere livet i det landlige område gennem kultur og kreativitet og gøre ”provincial cool”.

Countryside Metropolis er samtidig et perspektiv, der gør det muligt at betragte grænseregionen som et område, hvor diversitet, forskellighed og særpræg florerer og spiller sammen med kulturel intelligens, frisk iværksætterånd og et højt energiniveau hos borgere, virksomheder og højteknologisk industri.

Arbejdet fortsætter
Region Syddanmark har hele vejen igennem bakket op om Sønderborgs kandidatur, der har formået at samle aktører på begge sider af grænsen om det ambitiøse projekt. Erfaringer fra tidligere kulturhovedstæder viser, at selv om titlen formelt set gives til en by, får hele regionen del af de ekstra besøgende og den opmærksomhed, der følger med.

– Det er en skam, at juryen ikke har set de samme muligheder som os andre. Men kadidaturet har vist, hvad et område formår at løfte, når nogle tænker ud af boksen. Det kan vi bruge fremadrettet, siger Lasse Krull (C), der er formand for udvalget for Regional Udvikling i Region Syddanmark.  

Efter afgørelsen har aktørerne bag Sønderborgs ansøgning været til møde for at tale om, hvordan det gode samarbejde kan fortsætte i en anden form.

 

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.