Coop Bank er godt nyt for landdistrikterne

[TV2] – Det er godt nyt for yderområderne, udtaler formand for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard, til TV2 Finans om udsigten til at Coop vil etablere sin egen bank. Som det kom frem i sidste uge, er Coop ganske langt med sine planer om at stifte en ny bank.

Lørdag den 20. april 2013 skulle Coops repræsentantskab godkende forretningsplanen for den kommende Coop Bank, og 90 pct. af de 110, der var til stede, gav deres opbakning til den nye bank. Dermed kan den nye bank være en realitet inden længe.

– Tanken er at etablere en meget enkel bank, der kan give vores 1,3 million medlemmer kontante fordele i form af nogle enkle produkter med gode renter og gennemsigtige vilkår. Det er der efter vores vurdering en betydelig efterspørgsel efter, siger bestyrelsesformand Lasse Bolander, Coop.  

Nyheden vækker stor glæde hos Ældresagen. 

– De senere år har de etablerede banker lukket mange filialer i selv større bysamfund. Det er bare fantastisk, at borgere også i små landsbyer nu får mulighed for at hæve penge og sætte penge ind i deres egen by. De kan bare gå i brugsen – det er meget glædeligt og samtidig en alvorlig påmindelse til de etablerede banker, udtaler Bjarne Hastrup, direktør i Ældresagen til TV2 Finans.

For Coop er det næste skridt at ansøge om en banklicens fra Finanstilsynet. Derefter går den egentlige etablering i gang. Etableringen af banken ventes klar allerede i efteråret.

 

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.