Carsten Hansen vil lave serviceeftersyn af kommunernes landdistriktspolitik

[MBBL] De fleste kommuner med større landdistriktsområder har en landdistriktspolitik, men der er store forskelle i form, indhold og ambitionsniveau. Det viser en kortlægning, som Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter har gennemført.

– Folk i landdistrikterne har brug for den tryghed der ligger i, at kommunen har en opdateret plan for deres område. Der er allerede mange kommuner, der har en ambitiøs landdistriktspolitik med præcise målsætninger, men selvfølgelig er der også kommuner, som med fordel kunne overveje et serviceeftersyn af deres nuværende landdistriktspolitikker, siger Carsten Hansen, som opfordrer kommunerne til at lade sig inspirere af andre kommuners erfaringer og planer.

Det er vigtigt, at kommunerne fortsat tager udgangspunkt i de lokale forhold, muligheder og problemer i udformningen af de lokale landdistriktspolitikker. Minister for by, bolig og landdistrikter opfordrer kommunerne til også at være opmærksomme på den række af nye muligheder, som kommunerne har fået med ændringerne af planloven, som forbedrer kommunernes muligheder for at etablere erhverv i landdistriktsområder og den foreslåede flexboligordning, som giver kommunerne mulighed for at gøre boliger attraktive for en bredere skare af købere.

– Jeg har lyttet til kommunerne og regeringen har taget en række initiativer, der kan være med til at styrke landdistrikterne. Det kan være en god anledning til at kigge landdistriktspolitikken igennem, siger Carsten Hansen.

For at give kommunerne en hjælpende hånd har ministeriets rejsehold netop offentliggjort en ny værktøjskasse, som kommuner kan bruge til udvikling eller serviceeftersyn af deres landdistriktspolitikker.

Værktøjskasse til arbejdet med kommunale landdistriktspolitikker
Værktøjskassen fungerer som inspiration til arbejdet med kommunale landdistriktspolitikker – både helt nye landdistriktspolitikker men også hvis du blot skal foretage et serviceeftersyn på en eksisterende politik.

Se værktøjskassen til arbejdet med kommunale landdistriktspolitikker på livogland.dk

Få overblik over kommunale landdistriktspolitikker
På ministeriets hjemmeside om landdistrikter, livogland.dk, finder du et oversigtskort, der giver overblik over alle de kommunale landdistriktspolitikker.

Oversigtskort over kommunale landdistriktspolitikker

 

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.