Campingbranchen: Dårligt internet giver færre overnatninger

[Dansk Camping Union] Campingpladser i udkantsdanmark lider under ringe internetforbindelser, mener Dansk Camping Union og Campingrådet, der efterlyser fibernet til de dårligst dækkede campingpladser.

Det går ud over antallet af overnatninger, når campingpladserne i Danmark ikke kan levere en solid internetforbindelse til sine gæster. Det mener Campingrådet, som netop har taget kontakt til ministeren for by, bolig og landdistrikter, Carsten Hansen (S). Kravet er, at problematikken om manglende fiberforbindelse til campingpladser i udkantsdanmark skal løses.

Henvendelsen til ministeren kommer efter en artikel i Børsen om, hvordan udbredelse af det lynhurtige fibernet vil være en stor økonomisk gevinst for samfundet – blandt andet for de mange danske campingpladser, der på grund af deres beliggenhed ikke er ordentligt dækket af det almindelige ADSL-bredbåndsnet.

Problemer trods dyrt udstyr 
Hos Dansk Camping Union ved man, hvor vigtig en god internetforbindelse er for at tiltrække gæster til campingpladsen. Her nikker man genkendende til problemet med at kunne levere en internetforbindelse, der er hurtig nok til, at gæsterne kan streame musik, film og tv trådløst i campingvognen.

Alle Dansk Camping Unions 21 campingpladser tilbyder trådløst internet til sine gæster mod et mindre beløb. På alle pladserne fungerer netværket godt nok til, at gæsterne som minimum kan læse mails og nyheder.

– Men vi vil gerne tilbyde vores kunder endnu bedre internet. Det er bare ikke altid muligt. Vi optimerede sidste år dækningen på vores 21 campingpladser med nyt, dyrt IT-udstyr. Alligevel er der problemer med at sikre en ordentlig forbindelse til vores udkantspladser, siger IT-manager hos Dansk Camping Union, Klaus Juelkert.

Minister: Staten betaler ikke
En af de dårligst dækkede af Danske Camping Unions 21 pladser er Flyvesandet Strand Camp, der ligger på spidsen af Nordfyn.

– Campingpladsen ligger ude i en skov, så langt væk fra det almindelige bredbåndsnet, at vi nærmest ingen internetforbindelse har på campingpladsen – ikke engang til vores ansatte i administrationen, siger Klaus Juelkert.

Og det problem kan dyrt IT-udstyr ikke ændre på. For internetforbindelsen kan aldrig blive bedre end den dækning, der er i området. Med fibernet ville situationen dog se meget anderledes ud.

– Fibernet giver ubegrænset kapacitet på ens internetforbindelse, men det kræver at nogle vil betale for at lægge det, siger IT-manager Klaus Juelkert.

Ifølge Børsen ser ministeren for By, Bolig og Landdistrikter, Carsten Hansen, store vækstmuligheder for de danske yderdistrikter, når der etableres hurtige fibernet. Men han stiller ikke statsfinansiering af fiberforbindelser til de tyndt befolkede egne i udsigt. 

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.