Bredbåndsstøtte giver løft til fiber i svenske landdistrikter

[Nyhed fra Sverige] Det anslås, at 35.000 husstande og virksomheder i landdistrikter i Sverige har fået bredbånd via fiber eller forudsætninger for at få fiber, siden den svenske Post- og Telestyrelse (PTS) begyndte at medfinansiere bredbåndsprojekter.

Siden oktober 2010 har PTS medfinansieret bredbåndsprojekter i landdistrikterne, hvor markedet ikke vil bygge bredbånd. Det kan f.eks. være landsbysamfund, andre lokale udviklingsinitiativer og kommuner, der søger finansiering. Formålet med støtten er at fremme lokale initiativer til udvikling af bredbånd via fiber i landdistrikterne.

Hidtil har støtten fra PTS betyder, at ca. 35.000 husstande og virksomheder har fået bredbånd, eller har fået deres hjem eller deres virksomhed forberedt til bredbånd. Forberedelserne består i at grave ledninger eller kanaler mellem tilslutningspunktet for bredbånd og hjem eller virksomhed. Herefter man kan trække fiberen på en enkel og omkostningseffektiv måde.

PTS giver 160 mio. kr. i støtte i 2013
I 2012 ydede PTS 80 mio. kr. i støtte til bredbåndsprojekter i landdistrikter, hvor markedet ikke vil udbrede bredbånd. Siden starten i oktober 2010 er der blevet tildelt 178.500.000 kroner. I 2013 har PTS afsat 160 mio. kr. i tilskud til bredbåndsprojekter.

* Nyheden er oversat af Landdistrikternes Fællesråd fra PST’s hjemmeside.  

 

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.