Bosætning og fastholdelse af borgere kræver job

[Ringkøbing-Skjern Kommune] En borgerpanelundersøgelse fra Ringkøbing-Skjern Kommune giver et klart billede af, hvad der tiltrækker nye tilflyttere til kommunen. Det handler om arbejde. 45 procent af dem, der er flyttet til Ringkøbing-Skjern Kommune siger, at de er flyttet til kommunen på grund af eget job, mens 26 procent har svaret, at de er flyttet til på grund af partnerens job.

Job fastholder borgere
Tilsvarende er jobbet også den hyppigst nævnte årsag til fortsat at bo i kommunen. 64 procent har svaret, at eget arbejdet har stor betydning for, at de fortsat bor i kommunen, mens 34 procent har angivet, at partnerens arbejde har stor betydning for, at de er blevet boende.

Svarene stammer fra en nylig gennemført borgerpanelsundersøgelse, som kommunen har foretaget blandt et bredt udsnit af kommunens borgere.

– Undersøgelsen bekræfter, at job er afgørende for, at vi kan tiltrække nye borgere og fastholde de nuværende. Da vi er Danmarks arealmæssigt største kommune, er der for mange borgere lang transporttid til job uden for kommunen, og derfor er det ekstra vigtigt, at vi selv har jobbene, siger Peter Donslund, udviklingschef i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Bedre jobmuligheder øverst på ønskelisten
Undersøgelsen viser også, at kun to procent er utilfreds med at bo i kommunen, mens langt de fleste er tilfredse eller meget tilfredse. Borgerne er også blevet spurgt til, hvad de eventuelt savner i kommunen, og her er bedre jobmuligheder igen blandt topscorerne.

– Kommunens netop vedtagne vækstpolitik for 2013-2016 og de medfølgende erhvervsmæssige satsninger skal netop ses i lyset af behovet for at bidrage til udviklingen af nye arbejdspladser i områder, siger Peter Donslund videre.

Borgerpanelet i Ringkøbing-Skjern Kommune består af cirka 2.000 borgere, som repræsenterer et mini-billede af befolkningen i kommunen. Svarprocenten i denne undersøgelse er på 67 procent.

Du kan læse hele undersøgelsen her.  

  

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.