Borgmestre: Internetdækningen for dårlig på Vestsjælland, Lolland og Falster

[TV2 Øst] Borgmestre klager over internetdækningen på Vestsjælland, Lolland og Falster. På en rundspørge svarer 9 ud af 12 borgmestre i TV2 Øst sendeområde, at de er utilfredse med internetdækningen. Det risikerer at påvirke de private og virksomhedernes lyst til at etablere sig på mindre steder.    

– Særligt de borgere, som bosætter sig i tyndt befolkede områder, stilles dårligt, hvilket formodentligt vil kunne få borgere til at fravælge at flytte til de områder. For erhvervslivet betyder den dårlige dækning, at man i Ringsted Kommune bør etablere sig tæt på motorvejen. Jo længere væk fra motorvejen og tæt bebyggelse man etablerer sig, des mere umuligt vil det være at få en internetforbindelse, som understøtter en moderne virksomheds drift, udtaler Niels Ulrich Hermansen (V), borgmester i Ringsted til TV2 Øst.

Internetdækning afgørende for hvor man etablerer sig
Ifølge TV2 Øst høres de samme toner i Næstved, Holbæk, Faxe og Vordingborg. Her peger de adspurgte borgmestre på, at internettet i stigende grad bliver en del af hverdagen, og at dækningen har betydning for, hvor man vælger at bo og have sin virksomhed.

Rundspørgen er lavet med borgmestrene i Holbæk, Odsherred, Slagelse, Kalundborg, Næstved, Ringsted, Faxe, Stevns, Vordingborg, Lolland og Guldborgsund Kommuner. Sorø Kommune har valgt ikke at deltage i rundspørgen. Den er lavet af TV2 Øst og P4 Sjælland.

 

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.