Borgmestre går atter imod sommerhusregel

[JP] – Det er fatalt, at vi ikke er mere fremsynede i Danmark. Hvis vi åbnede for, at udlændinge kunne købe, ville det kunne sætte gang i beskæftigelsen, udtaler den konservative borgmester i Vesthimmerlands Kommune, Knud Kristensen til Jyllands-Posten. 

Han står ikke alene med ønsket om at ændre på sommerhusreglen, som gør, at udlændinge ikke kan købe sommerhuse i Danmark. Borgmestrene fra Thisted, Lolland og Guldborgsund er på linje med Knud Kristensen. 

– Det kan sætte skub i udviklingen, for lige nu har vi flere hundrede grunde og sommerhuse, der står tomme. Det er ikke rimeligt, at vi kan købe sommerhus i udlandet, mens borgere fra andre EU-lande ikke kan købe i Danmark, udtaler borgmester i Guldborgsund Kommune, John Brædder. 
     
Ikke landspolitisk opbakning
Sagen har været oppe flere gange tidligere de seneste år, og der er ikke opbakning på Christiansborg til at ændre på reglerne. Det gælder også landdistriktsminister Carsten Hansen.

Han frygter, at udenlandske opkøb vil få den konsekvens, at sommerhusområderne vil ligge øde i store dele af året, fordi de udenlandske købere ikke ligesom danskerne vil leje sommerhusene ud. Han frygter samtidig, at udenlandske opkøb vil betyde store prisstigninger. 

Den bekymring deles dog ikke af Knud Kristensen og John Brædder.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.