“Borgerbiler” skal styrke transporten i landsbyer og landområder

[Hedensted Kommune] For at imødekomme problemerne med manglende offentlig transport er Hedensted Kommune kommet på en alternativ løsning, som ikke mindst kan være nyttig for kommunens borgere i landsbyer og landområder. Hvis der findes midler til at gennemføre projektet, vil det være det første af sin art i Danmark. 

Som alle andre kommuner har Hedensted en stor bilpark, som medarbejderne primært bruger i dagtimerne. De fleste af bilerne står ubrugte hen i de sene eftermiddags- og aftentimer, så hvorfor ikke lade borgerne bruge bilerne og på den møde imødekomme borgernes behov for fleksibel og individuel transport? Sådan har Hedensted Kommune tænkt.

Perspektiver i det for landsbyer og landområder
– Det kan især være interessant for borgere i landsbyer og i landområder, hvor den offentlige trafik ikke dækker så godt, som den gjorde tidligere, fortæller borgmester Kirsten Terkilsen (V) om projektet til Vejle Amts Folkeblad.

Hedensted Kommune har arbejdet videre på ideen i samarbejde med LetsGo, som er et nonprofit delebilsfirma og Tetraplan, der er et af landets førende konsulentbureauer indenfor trafikplanlægning. Økonomiudvalget i Hedensted Kommune vedtog mandag den 21. januar 2013, at de tre parter inden udgangen af januar søger Trafikministeriet om midler til at afprøve ordningen.

Hvis ministeriet siger ja, vil der blive opstillet så-kaldte ”Borgerbiler” flere steder i kommunen. Brugen af bilerne vil ske ud fra et dele-bils-koncept, som kommune og borger er medlem af på lige god. Begge parter betaler fast månedligt medlemsgebyr samt efter forbrug.

Kommunen vil lægge op til at teste omkring 18 biler.

 

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.