Akutbehandling styrkes i udkantsområder

[Ritzau] Det skal ikke være farligere at falde om med et hjerteanfald, hvis man bor i et udkantsområde, end hvis man bor i storbyen. Det lægger regeringen op til i sit finanslovsforslag, hvor der blandt andet bliver afsat midler til at forlænge forsøg med akutlægehelikoptere.

– Et godt og lige sundhedsvæsen er i stand til at sikre den bedst mulige akutbehandling, også i yderområderne,” lyder det i finanslovsforslaget.

Regeringen vil forlænge de nuværende forsøgsordninger med akuthelikoptere med base i henholdsvis Karup og Ringsted, og regeringen lægger op til at drøfte en varig helikopterordning fra 2013 med forligspartierne.

Næste år koster akuthelikopterne staten 50 millioner kroner, mens de i 2013 vil komme op på 102 millioner kroner i statsbudgettet. Forsøget med akutlægehelikoptere varer i første omgang frem til juli næste år, indtil aftalen formentlig forlænges.

Helikopterne kan dække geografisk store områder, og den i Karup dækker eksempelvis både Region Midtjylland og Region Nordjylland. Helikopterne har plads til en enkelt patient ad gangen.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.

Et svar til Akutbehandling styrkes i udkantsområder

  1. Pingback: Landdistrikternes nyhedsmail 4. november 2011 | Lokalråd 4262 - Et lokalsamfund i udvikling

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *