3,4 mio. kr. til at udvikle de danske småøer

[MBBL] Tunø er blandt de småøer, som netop har fået midler fra Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter til ø-projekter, der skal styrke ø-livet. På øen vil Tunø Fonden etablere et nyt indslusningshus, der skal gøre det nemmere for tilflyttere at prøve ø-livet af.

Mange danskere overvejer at skifte bylivet ud med en tilværelse på landet. Ifølge en undersøgelse foretaget af Realdania er det hele 24 pct. af os, som drømmer om at flytte til eller købe et sommerhus i et yderområde.

Alligevel vælger få at realisere drømmen. Og det hænger måske sammen med, at det er et stort skridt at flytte familien væk fra det velkendte. Især hvis ens nye hjem er en af de mange danske småøer.

Men fremover bliver lidt nemmere for danskere, som overvejer at flytte til Tunø, at prøve ø-livet af. Tunø Fonden har nemlig fået godt 300.000 kr. fra Landdistriktspuljen til at etablere en ’indslusningsbolig’, hvor interesserede familier kan bo i en periode, mens de beslutter sig for, om de skal flytte permanent til øen. Indslusningsboligen bliver i øvrigt Tunøs første lejelighed.

Omø og Agersø satser på havets frugter
Slagelse Kommune er også blandt de ansøgere, som har fået tilskud fra Landdistriktspuljen. Kommunen har fået bevilget 400.000 kr. til at styrke erhvervene på Omø og Agersø, som vil satse på sunde fødevarer fra havet. Det er bl.a. planen at producere hjertemuslinger og fladøsters og videreudvikle tangproduktionen.

Landdistriktspuljens ø-pulje
I 2012 er der afsat i alt 21,7 mio. kr. i Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikters Landdistriktspulje. Ø-støttemidlerne kan søges af 27 små øer, og puljens hovedfokus er projekter, der bidrager til fastholdelse af arbejdspladser eller tilflytning. Midlerne uddeles to gange om året, og denne gang blev der uddelt 3,4 mio. kr.

På Ministeriets for By, Bolig og Landdistrikters hjemmeside kan du se en liste over alle de projekter, der er givet støtte til.

 

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.