20 millioner kickstarter turismen i Ringkøbing-Skjern

[Ringkøbing-Skjern Kommune] For at styrke turismen har Ringkøbing Fjord Turisme, i samarbejde med Ringkøbing-Skjern Kommune, igangsat flere omfattende projekter. Projekterne har til mål at udvikle og fremtidssikre turismen i Ringkøbing-Skjern kommune og dermed bidrage til et mere konkurrencedygtigt turismeerhverv.

– Med igangsættelsen af de nye projekter, bliver det potentiale, der ligger i kommunens turisme, virkelig sat i fokus. Turismen er meget vigtig for kommunen, så det gælder om at være på forkant og proaktive i vores udvikling af den. Vi har et stærkt ønske om øget samarbejde med lokale aktører, da projekterne kun kan lykkes gennem netop et tæt samarbejde med erhvervslivet, fortæller turistdirektør Lykke Nielsen Høj.

Projekterne har en samlet sum af 20 mio. kr. og er finansieret gennem såvel private som som offentlige midler fra Region Midtjylland, EU, Staten og Ringkøbing-Skjern Kommune. Ringkøbing Fjord Turisme ønsker i højere grad, at udnytte områdets unikke potentialer og styrker til blandt andet at sætte øget fokus på helstøbte oplevelser på strand og fjord, udvikling af destinationerne Bork, Hvide Sande og Søndervig samt nytænkning af en række digitale initiativer. Det vil på sigt tiltrække flere turister til hele kommunen, øge omsætningen og skabe flere arbejdspladser.

Største destination for kystturisme i Danmark
Med godt 4 millioner årlige turistovernatninger, er Destination Ringkøbing Fjord den største kystturisme destination i Danmark. Området er i 2007 udnævnt til Superhelårsdestination af VisitDenmark, og er ligeledes en af to operatører i det regionale forretningsområde ”Stærke Feriesteder” udpeget af Region Midtjylland.

De forskellige projekter kommer i en 2-årig periode til at forløbe under hovedoverskrifterne:

· Den Digitale Destination
· Energivenlige feriehuse
· Ringkøbing Fjord Oplevelsesnet
· Fremtidens Superstrand
· Synlighed
· Mikrodestination Bork
· Mikrodestinationerne Hvide Sande og Søndervig

 

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.