100 mio. kr. sikret til forskning i økologi

[Fødevareministeriet] Regeringen har indgået en aftale om at fordele forskningsreserven. Det giver blandt andet 100 millioner kr. til at forske i økologi. Med i aftalen er Enhedslisten og Liberal Alliance, fremgår det af en pressemeddelelse fra Fødevareministeriet.

 – Jeg er glad for, at der er opbakning til økologisk forskning, selvom vi lever i en tid med økonomisk smalhals. Økologien er meget vigtig i kampen for økonomisk vækst, arbejdspladser og bæredygtig produktion, og det er vigtigt, at vi fortsætter den gode udvikling, vi er inde i,” siger fødevareminister Mette Gjerskov.

Med aftalen bliver der givet 40 mio. kr. i 2013, og allerede nu er der sikret 30 mio. kr. i både 2014 og i 2015. De i alt 100 mio. kr. til forskning og innovation er et centralt fundament for videreudviklingen af den økologiske sektor, så regeringen kan nå sit mål om fordobling af det økologiske areal inden 2020.

Vigtigt med forskning i økologi
”Vi har mange økologiske initiativer i gang. Nu skal vi videre, og derfor er det helt nødvendigt, at der bliver forsket i økologien, så økologer og iværksættere over hele landet har noget at bygge videre på. Økologisk nytænkning er en vigtig del af den grønne omstilling, der skal fremme et godt miljø og skabe vækst og arbejdspladser i Danmark i fremtiden,” siger Mette Gjerskov.

I 2011 blev der omsat for 5,5 mia. kr. økologiske varer i Danmark, og det er en fordobling siden 2006. Samtidig steg den danske eksport af økologiske fødevarer, der blev tredoblet fra 2006 til 2010.

 

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.