2011 – Børn og unge: Fremtidens landsby

Unge og fremtidens landsbyLanddistrikternes Fællesråd gav i 2011 en gruppe unge, 7 piger, til opgave at bygge en moderne landsby, som den skal se ud, hvis de selv skal have lyst til at bo i den.

Hen over vinteren 2011 og foråret 2012 har de været samlet hos Landdistrikternes Fællesråd for at sætte ord på og illustrere, hvordan de ønsker fremtidens landsby skal se ud og hvilke faciliteter, den skal indeholde.

Tidligere på året præsenterede de unge en fysisk model for deres ønskelandsby. Nu foreligger der en rapport, som beskriver de unges proces og præsenterer deres visioner for livet i landsbyerne.

Ofte planlægges landsbyernes udvikling af de lidt ældre borgere. Landdistrikternes Fællesråds ønske med projekt fremtidens landsby har netop været få de unge mere med i debatten omkring udviklingen i landsbyerne. Undervejs i arbejdet med at forme den moderne landsby har de unge fået indsigt i demokratiske processer, og de har lært at sætte ord på, hvordan de ønsker livet skal leves i en moderne landsby.

Læs rapporten: Demokrati og vision for livet på landet og i landsbyer