Vandkantkommuner i steder for udkant

[Danske Kommuner] Økommunerne Ærø, Samsø, Fanø, Langeland og Læsø har indledt et tættere samarbejde. De fem øer, der ved kommunalreformen fik lov til at forblive selvstændige, selv om indbyggertallet var et pænt stykke under de påkrævede 20.000, har erkendt, at de har langt mere til fælles med hinanden end med nabokommunerne på fastlandet.
At de nu finder sammen skyldes ikke mindst et ønske om at tiltrække sig mere opmærksomhed, fortæller Samsøs borgmester Jørn C. Nissen (K).  – Når der er folketingsvalg i sigte, står politikerne på tæerne af hinanden for at gøre noget for Udkantsdanmark, men ellers er der altså ikke rigtig nogen, der gør noget, siger han.

Vandkantkommuner i steder for udkant
Læsø, Samsø, og Ærø har allerede haft et vist samarbejde , idet de alle modtager et særligt statstilskud til færgedriften. Og alle fem kommuner har tidligere henvendt sig samlet til regeringen og Folketinget. Men nu bliver mødefrekvensen hævet, og samarbejdet udvidet, så økommunerne står endnu stærkere og kan finde flere fælles løsninger på fælles udfordringer. Det er dels udfordringer, der udspringer af at være et øsamfund – blandt andet færgedrift og forpligtende samarbejde med en større kommune – og udfordringer som tab af arbejdspladser og negativ befolkningsvækst, der mere knytter sig til det at være en udkantskommune. -En betegnelse, som Jørn C. Nissen i øvrigt er lidt træt af. – Vi vil langt hellere kalde os vandkantskommuner, siger han.

Økommunerne næste møde er påFanø i oktober.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Et svar til Vandkantkommuner i steder for udkant

  1. Pingback: Landdistrikternes nyhedsmail 23. maj 2011 | Lokalråd 4262 - Et lokalsamfund i udvikling

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *