Stem personligt på lokalt opstillede kandidater

[Folketidende] Vi skal til valg 15. september. Valgkampen kommer til at handle om meget, men desværre nok for lidt om hvordan landområderne sikres bedre rammevilkår. Det er en skam! – Det altoverskyggende tema for valget bliver økonomien. Ingen tvivl om det, men hvilket parti har den bedste løsning? Men inden valgkampen drukner i personsager og politisk fnidder-fnadder, bør der være tid til at sætte en række emner op, som valget også burde handle om. I hvert fald når valgkampen ses her fra Sydhavsøerne.

Først og fremmest skal vi som vælgere huske, at støtte en af de lokalt opstillede kandidater med en personlig stemme. Hvis vi også efter valget skal have lokalt valgte folketingsmedlemmer, der hver dag utrætteligt kan tale landsdelens sag, er det afgørende, at vi stemmer personligt på en af de kandidater, der er stillet op i henholdsvis Lolland og Guldborgsund Kommune.

Valgets sande temaer er, hvordan en kommende regering – hvad enten den er blå eller rød – vil styrke og udvikle områderne uden for de store byer. Hvordan skaber vi fornyet vækst, så der bliver skabt flere arbejdspladser på Lolland-Falster? Hvordan vil politikerne gøre det attraktivt at bo på Lolland-Falster? Vi har brug for konkrete politiske bud på en vækstplan for landområderne. Uden arbejdspladser og og uden en velfungerende trafikal infrastruktur vil den negative udvikling fortsætte.

Valget handler også om tilbagetrækningsreformen. Danmark har ikke – og for nogen desværre – råd til at mere end halvdelen af den voksne befolkning er uden for arbejdsmarkedet og på en eller anden form for offentlig forsørgelse. Andelen af borgere på samfundets passive “lønningsliste” stiger fortsat, og hvis ikke der gøres noget, ender Danmark med at være et levende eksempel på et falleret velfærdssamfund, der sejrede sig ihjel.

Sådan er det også på Lolland og Falster, hvor stadigt færre er om at forsørge stadigt flere mennesker.

Kommunerne har brug for mere gulerod end pisk af den næste regering. Økonomien er stram, og den ene sparerunde efter den anden ruller henover stort set samtlige kommunale kerneområder. Hvordan vil en ny regering med den ene hånd klare landets omfattende underskud på budgettet, og med den anden hånd give kommuner bedre økonomiske vilkår, så børn og unde kan få en ordentlig skolegang?

Valgkampen kommer til at handle om meget, men desværre nok for lidt om hvordan landområderne sikres bedre rammevilkår. Det er en skam.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *