Sejr for alle landsbyer og berørte kommuner

 [LDF] I Landdistrikternes Fællesråd arbejdede vi hårdt på at få indsatspuljen – populært kaldet nedrivningspuljen – på finansloven for 2011. Vi håber meget, at puljen også er at finde på regeringens finanslovsforslag for 2012, som fremlægges i denne uge. Nedrivningspuljen har en klar positiv effekt, pointerer Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd.

Vi er meget tilfredse med, at indsatspuljen til nedrivning eller renovering af faldefærdige bygninger i landdistrikter og yderområder fortsatte i 2011 med en statslig pulje på 100 mio. kr. Videreførelsen af puljen fra 2010 var en sejr for alle landsbyer og de berørte kommuner med faldefærdige boliger og bygninger. Vi håber meget på, at puljen fortsætter, og at der afsat penge hertil på regeringens finanslovsforslag for 2012.

 Statens Byggeforsknings Institut (SBI) vurderede inden puljen blev indført i 2010, at der på landsplan er omkring 10.000 dårlige boliger, der burde nedrives eller renoveres.

 Da der fortsat er mange bolig-lig og bygninger, som trænger til at blive fjernet eller renoveret, så vil det være en indsats, der kræver tilsvarende bevillinger på finansloven i årene fremover. Det er en kæmpe samfundsopgave på landsplan.

Nedrivningspuljens positive effekt suppleres med en kick-start effekt, idet der generelt sker en forskønnelse i resten af landsbyen, når de faldefærdige boliger og bygninger forsvinder eller renoveres. Det har en afsmittende effekt på ejendomsværdien i hele landsbyen.

I forhold til bosætning er det ekstremt vigtigt, at folk ikke bliver skræmt væk ved synet af en række faldefærdige huse. For den børnefamilie, der vurderer at flytte til en landsby, betyder det selvfølgelig noget, at byen er pæn at se på.

Hvis man skal hjælpe landsbyerne med at sætte gang i en udvikling, er det vigtigt, at vi bevarer renoveringspuljen. Den løser ikke alle problemer, men det er et stort skridt i den rigtige retning, slutter Steffen Damsgaard.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret, Nyheder-2008. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *