Ny teknologi til kloakering i landområderne

[mit Svendborg] Svendborg Kommunes udvalg for Miljø og Teknik tager stilling til, om der skal arbejdes videre med en ny teknologi, der gør det billigere at kloakere i landområderne end tidligere.  Det betyder, at flere ejendomme kan blive tilsluttet den offentlige kloakering. Der installeres små spildevandspumper ved en enkelt ejendom, eller man samler spildevandet fra få ejendomme og pumper det videre til en større ledning. Den traditionelle løsning har været at etablere store centrale pumper, der pumper al spildevandet fra et område videre til renseanlægget.

Flere ejendomme vil få fordel af at kunne tilsluttes den offentlige kloakering. De slipper for selv at etablere fx et minirenseanlæg. Det er en fordel for borgeren, fordi man ikke skal tænke på den daglige drift af spildevandsrensningen.

Kloakering frem for eget renseanlæg
Beboerne ved Hundstrup Å ønskede på et borgermøde i marts, at kommunen skulle undersøge, om de kunne blive kloakeret i stedet for selv at skulle sørge for rensning af vandet. De bliver nok de første, der får glæde af den nye løsning.  

Udvalget for Miljø og Teknik skal på mødet den 8. august 2011 tage stilling til, om kommunens spildevandsselskab, Vand og Affald, skal arbejde videre med den nye teknologi i Hundstrup Å området. Hvis det besluttes, skal der udarbejdes en ny spildevandsplan for området. Sådan en plan skal også i offentlig høring i 8 uger og vedtages i Byrådet, så det varer nogle måneder, inden projektet kan gennemføres.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *