Nedrivningsmodne bygninger er et samfundsproblem

[Landdistrikternes Fællesråd] Formanden for Landdistrikternes Fællesråd Steffen Damsgaard udtaler i forbindelse med, at neddrivningspuljen ikke er med i Finanslovsforslaget: “Det er ærgerligt, at regeringen ikke har prioriteret en fortsættelse af nedrivningspuljen så højt, at den er med i Finanslovsforslaget. Det er en katastrofe for de landsbyer, især i udkantsområder, som ikke kommer af med “bolig-ligene” og dermed ikke kan tiltrække tilflyttere, men kun oplever yderligere fraflytning.

Puljen er heller ikke med i kommuneaftalen for 2011 mellem KL og regeringen, og nu ser det ud til, at indsatsen vil gå i stå i starten af 2011.

At få fjernet bolig-ligene kick-startede en positiv proces i landsbyerne, derfor er det meget vigtigt med en fortsættelse af nedrivningspuljen.  Nedrivningsmodne bygninger er et samfundsproblem, som ikke kan løses af landsbyerne eller kommunerne alene.

En genindførelse af nedrivningspuljen i en flerårig pulje vil være løsningen til at få fjernet de hen ved 10.000 boliger, der ifølge Statens ByggeforskningsInstitut (SBI) er så dårlige, at de bør fjernes.

Mange steder vil grunden kunne danne grundlag for nybyggeri senere, eller overgå til at være en grøn oase i landsbyen.”

“Jeg håber, at man landspolitisk vil vise ansvarlighed og finde de nødvendige midler i den endelige finanslovsaftale”, slutter Steffen Damsgaard.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *