Mindre skat til borgerne i landdistrikterne

Sådan lød et forslag fra en borger på Vardeegnen, Bo Schrøder. Han fremlagde i tirsdags sine tanker om et gradueret skattesystem på Christiansborg, som nu både Skatteministeriet og Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter arbejder videre på. Økonomien bag forslaget skal undersøges og erfaringerne fra vores nabolande, som allerede er i gang med lignende tiltag skal samles. Sådan skriver Jyske Vestkysten denne uge.

I Landdistrikternes Fællesråd er der positiv opbakning til, at politikerne indhenter erfaringer fra andre lande. Vi vil kunne blive inspireret af disse erfaringer og bruge dem til at indføre tiltag, som er tilpasset Danmark. Egentlig er der allerede en økonomisk gulerod i form af det øget kørselsfradrag til borgere i nogle kommuner, men denne ordning kan med fordel styrkes ved både at øge fradragstørrelse og ved at flere yderkommuner kommer med i ordningen. En anden økonomisk fordel, som politikerne kan arbejde med er en mulighed for at kunne nedskrive eller eftergive noget studiegæld til forskellige faggrupper, som der er mangel på i yderområderne for på den måde at øge interessen for bosætning. Mulighederne er mange, det er bare et spørgsmål om politisk vilje. 

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

1 Response to Mindre skat til borgerne i landdistrikterne

  1. Steen Andersen skriver:

    Provo-forslag:
    1: Lolland-Falster sælges til Tyskland og Nordjylland sælges til Norge. Så slipper man af med noget af udkanten og kan vel dermed lettere finde anvendelse for det tilbageværede overskuelige areal.
    eller
    2: Befolkningstallet og beskæftigelsen fordobles.

Der er lukket for kommentarer.