Landsbykomite besøger Baaring-Asperup og Torup


De to landsbyer fik lørdag besøg af komiteen, der skal afgøre, om de er Årets Landsby 2016.

Baaring-Apserup i Middelfart Kommune og Torup i Halsnæs Kommune fik i weekenden fint besøg af repræsentanter fra Landdistrikternes Fællesråd og foreningen Landsbyerne i Danmark, der er på jagt efter Årets Landsby 2016. 

– Jeg er personligt meget imponeret over det store engagement og handlekraft, vi har oplevet i både Baaring-Asperup og Torup. Det viser, at ildsjæle og frivillige er helt afgørende i forhold til at skabe liv, fornyelse og lokal udvikling i landsbyerne, siger tidligere minister Annette Vilhelmsen, der er formand for bedømmelseskomiteen for Årets Landsby. 

Bedømmelseskomiteen har modtaget ansøgninger fra 40 landsbyer, men har altså normineret tre finalister, som ud over Baaring-Asperup og Torup også tæller landsbyen Trekroner, der ligger i Jammerbugt Kommune. Trekroner får besøg af komiteen d. 23. august.

– Den ofte ensidige fortælling om, at affolkningen af landdistrikterne ikke står til at ændre, tror jeg simpelhen ikke på, når jeg ser de stærke fællesskaber, der hver eneste dag er med til at gøre en helt uvurderlig indsats i deres lokalsamfund. Det vil vi gerne anerkende med prisen, som jo uddeles for tyvende gang, afslutter hun med henvisning til, at foreningen Landsbyerne i Danmark har kåret Årets Landsby siden 1995. 

Det er tyvende gang, at prisen som Årets Landsby skal uddeles til et lokalsamfund med ildsjæle og udvikling. De tidligere landsbyer er Hvilsom, Skovlund, Tise, Jordrup, Billum, Svindinge, Samsø, Bårse, Filskov, Klejtrup, Korinth, Ballum, Gjøl, Vejrup, Janderup, Horslunde, Bagenkop, Vrads og Vestervig.

Årets tema er de frivillige ildsjæles betydning for fællesskab og lokaludvikling. Årets Landsby bliver offentliggjort i starten af oktober måned. 

 

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.