Landdistriktsudvalg i Folketinget bliver en realitet

[LDF] Landdistrikternes Fællesråd har i snart 2 år arbejdet hårdt på at få et Landdistriktsudvalg i Folketinget. Nu er partierne på Christiansborg blevet enige om, at der efter næste valg skal etableres et Landdistriktsudvalg i Folketinget, som et nyt stående udvalg. 

Formand for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard kalder det en kæmpe sejr for landdistrikter og yderområder, men også for Landdistrikternes Fællesråd som organisation. Der er mange emner, der er vigtige for at skabe en god udvikling i vore landdistrikter og her er rammevilkårene for udvikling særdeles vigtige. Rammevilkårene udstikkes ofte fra Stat, Regioner og Kommuner og her er det ekstra vigtigt, at den politiske organisering kan håndtere de udfordringer, der er for vore landdistrikter og yderområder og skabe de muligheder, der er nødvendige for en positiv udvikling. Nu har man landspolitisk taget det afgørende skridt for at skabe den rette organisering, udtaler Steffen Damsgaard. 

Landdistrikter og de særlige behov, der er for en tværgående organisering, er blevet taget seriøs af politikerne på Christiansborg. De politiske partier har én efter én tilkendegivet sig som positive overfor et landdistriktsudvalg, som for alvor kom på banen, da et af regeringspartierne satte det på dagordenen. 

Steffen Damsgaard er meget glad for, at politikerne har tænkt visionært og nu vil etablere et Landdistriktsudvalg. For der er masser af gode argumenter for tilstedeværelsen af et landdistriktsudvalg og der vil være masser af nødvendige og meget tungtvejende opgaver at arbejde med i sådan et udvalg. 

Landdistrikternes Fællesråd har formuleret en lang række forslag til indhold, som er fremført overfor de politiske partier og ser nu frem til, at alle partier får formelle landdistriktsordførere. Der skal selvfølgelig defineres snitflader til de andre udvalg, udvalgets kompetencer og relationer til forskellige ministerier. –  Det arbejde vil Landdistrikternes Fællesråd gerne bidrage positivt til, slutter Steffen Damsgaard.

Læs LDF`s argumenter for et Landdistriktsudvalg i Folketinget:

LDF`s Argumenter og fakta omkring et Landdistriktsudvalg i Folketinget

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *