Landdistriktspolitisk strategimøde i Landdistrikternes Fællesråd

Udvikling og vækst til landdistrikterne

At der skal udvikling og vækst til landdistrikterne er et massivt ønske landet over. Det blev igen tydeliggjort denne uge, hvor 30 medlemsborgmestre og kommunale repræsentanter fra primært de danske yderkommuner i tirsdags var samlet hos Landdistrikternes Fællesråd i Egtved. Dagen blev brugt til at diskutere de punkter i organisationens 5-punktsplan, som man i fællesskab ønsker at videregive til Erhvervs- og Vækstminister Troels Lund Poulsen, for at regeringen kan tage højde for det i deres kommende landdistriktsudspil. Landdistrikspolitisk strategimøde 2

Landdistrikternes Fællesråd har 40 medlemskommuner, og det store fremmøde viste, at emnet har yderste relevans i alle dele af landet. På mødet var der bred enighed om, hvilke indsatser, der er behov for, for at vende situationen, så udviklingen og væksten kan blomstre i hele landet.

Det hjælper at stå sammen i et bredt fællesskab. Med 40 kommuner som medlemmer giver det Landdistrikternes Fællesråd en vis tyngde på vægtskålen, når vi agerer talerør for, hvad der bør ske på landdistriktsområdet. Det har også medført, at emnerne er blevet noget, man nu også taler om på Christiansborg.

Kommunernes Landsforening (KL) deltog også i strategimødet. Bestyrelsesmedlem Kirsten Terkilsen holdte et oplæg, hvor hun kom ind på, hvordan KL også arbejder for landdistriktsudviklingen. Mange af deres fokusområder er lig med emnerne i 5-punktsplanen, så samarbejdet om den fælles sag ligger lige for. Også de ønsker bl.a. at gøre det nemmere og mere attraktivt at drive virksomhed udenfor de større byer.

Afslutningsvis pointerede hun, at det er positivt, at vi ikke længere diskuterer, om der er et problem, men at regeringen har erkendt, at der er situationer, der skal tages hånd om nu. 

I Landdistrikternes Fællesråd takker vi en god og konstruktiv dag, vi takker for samarbejdet med vores medlemmer og deres store opbakning.  

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.